Årets Byggeri 2016

Del på:

Se flere billeder her

December har været gavetid for os i DOMINIA.

Da Årets Byggeri 2016 blev offentliggjort tidligere i denne måned, viste det at hele to projekter, hvor vi har ydet bygherrerådgivning har vundet i kategorien Bolig.

Plejehjemmet Holmegårdsparken i Charlottenlund har 120 beboere og 225 medarbejdere. Holmegårdsparken vandt med følgende ord fra dommerkomiteen:

Der skal bygges rigtigt meget mere til vore ældre medborgere de kommende år. Byggerier, der gerne må blive lige så sympatiske som plejehjemmet Holmegårdsparken. Det ombyggede plejehjem er både moderne, men stadig i fin harmoni med det omgivende kvarter, og det udgør en tryg og genkendelig ramme for sine beboere, der uden tvivl vil have let ved at kalde stedet for hjem. Og det er et byggeri, der understøtter sine beboeres liv uanset deres varierende behov for pleje, støtte, fællesskab og privathed.

Tømmergården i Jyllinge er Almen Bolig+ byggeri med 35 boliger placeret i 7 supervillaer. Dommerkomiteen begrundede prisen med:

-Tømmergården er en almen bebyggelse, som næsten udvisker grænserne mellem alment og privat byggeri. Med udgangspunkt i industriel produktion er her skabt flot, varieret arkitektur til rimelige penge. Med mulighed for at indrette boligerne og efterfølgende selv varetage driften får beboerne et nært forhold til egen bolig og nærområde – søgningen til bebyggelsen viser, at Tømmergården og tankerne bag er populære.

Om Årets Byggeri

Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen. En national hæderspris som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres byggefaglige og samfundsmæssige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite med branchens vigtigste branchedirektører og aktører. Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri.

Dommerkomite

Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, HPC Danmark), Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder), Henrik Garver (adm. direktør, FRI), Peter Hesdorf (adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center), Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG), Gyrithe Saltorp (direktør, Bygningsstyrelsen), Anne Skovbro (filantropidirektør, Realdania), Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri) og Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre).