Den 1. september tiltræder Morten Stahlschmidt som adm. direktør i DOMINIA. Han efterfølger Kjeld Christiansen, som efter 15 år på posten giver depechen videre. Stærkt samspil mellem fagdisciplinerne er en forudsætning for succes i byggeriet. Det er blandt årsagerne til, at DOMINIA henter sin nye adm. direktør på arkitekt-siden.

Ny-adm.direktør-Dominia

Foto: Marie Louise Munkegaard


Ansættelsen fortsætter det generationsskifte, som blev indledt for et år siden med udnævnelsen af Andreas Borch-Hansen til direktør og er endnu et skridt til at styrke DOMINIAs position i rådgiverbranchen.

DOMINIAs historie strækker sig næsten 90 år tilbage – med afsæt i den almene boligsektor – og er i dag en rådgivende ingeniørvirksomhed med speciale i både byggeri og renovering af boliger og institutioner og bæredygtigt byggeri.

For første gang i virksomhedens historie er en adm. direktør fundet på arkitektsiden. Morten Stahlschmidt kommer fra en stilling som adm. direktør hos KANT arkitekter, og før det en tilsvarende stilling i arkitektvirksomheden 3XN / GXN. Han har en bred uddannelsesmæssig baggrund. Han har læst en årrække på DTU, hvorefter han blev uddannet arkitekt og har herudover en executive MBA fra CBS.

”Det er fantastisk at få mulighed for at bruge min faglige baggrund i en ingeniørvirksomhed som DOMINIA. Det er afgørende for succes og agilitet hos byggeriets parter, at vi – fra ledelsesplan og helt ud til den enkelte medarbejder – tilgår projekter med en fælles, tværfaglig forståelse. Denne forståelse og respekt for byggeriets mange fagligheder mener jeg er nøglen til fremtidens rådgiverbranche,” siger Morten Stahlschmidt.

Bestyrelsesformand i DOMINIA, Niels Wive Kjærgaard, hæfter disse ord på den nye adm. direktør:

”Med ansættelsen af Morten som adm. direktør, har DOMINIA fået det bedste hold til at fortsætte og accelerere den gode udvikling og til at fortsætte det gode samarbejde med alle led i byggeriets værdikæde.”

DOMINIA SAMLER ARKITEKT- OG INGENIØRFAGLIGHED
De to personer i direktionen, Morten Stahlschmidt og Andreas Borch-Hansen, har en lidt usædvanlig fælles fortid. Sidstnævnte forklarer:

”Første gang, jeg mødte Morten, var vi på hver sin side i en konflikt. Jeg oplevede en fælles vilje til at imødekomme hinandens udfordringer og bidrage til løsninger – vi spillede hinanden bedre. Det har ført til et utroligt stærkt og tillidsfuldt samarbejde.”

Gennem det strategiske partnerskab TRUST (med Københavns Kommune) har DOMINIA sammen med seks andre virksomheder i fire år været normsættende for et nyt samspil i byggeriet. Erfaringer fra samarbejdet viser, at stærke fagligheder løfter hinanden op og baner vej for nye løsninger.

”Fremtidens byggebranche kræver et højt serviceniveau med et stærkt samspil mellem fagdiscipliner. Samtidig er jeg overbevist om, at vi i DOMINIA bedst sikrer de dybe ingeniørfagligheder, vi er kendt for, ved at stå som selvstændig ingeniørvirksomhed,” siger Andreas Borch-Hansen og tilføjer:

”Morten kan øge vores kendskab til kulturen hos arkitekterne, som kan give et stærkere og bedre produkt fra ingeniørdisciplinerne. Vi skal fortsat udvikle os – samtidig med at DOMINIA fortsat er den fortrukne samarbejdspartner inden for nytænkning, udvikling af nye projekter, arbejdet med bæredygtighedsdagsordenen og – i sidste ende – evnen til at levere gode, solide, flotte byggerier.”

Thrane.nu