En enig dommerkomité har valgt Teamets forslag med overskriften ”Et nyt samlingspunkt”. Med forslaget har teamet tilstræbt at levere et projekt, der rammer bygherrens drømme om et bæredygtigt campusbyggeri, der samler ungdomsuddannelserne i hele Odsherred Kommune, og som vækker nysgerrigheden hos forbipasserende.

Det nye Campus Odsherred er et ambitiøst og visionært projekt med etablering af nye, og moderne undervisningsfaciliteter i Asnæs, der skal samle ungdomsuddannelserne i Odsherred på Odsherreds Gymnasiums nuværende område.

Projektet omfatter renovering af de eksisterende faciliteter samt udvidelse og landskabsbearbejdning, så der bliver plads til erhvervsuddannelser og kommunens forskellige udgaver af 10. klasse.

”Vi er så glade for det forslag som Team Vandkunsten har lavet. Det nye Campus Odsherred bliver både arkitektonisk flot og visionært og det oser af unge-miljø og sammenhold. Med Team Vandkunstens forslag får vi en campus, der indeholder alt det vi ønsker os og drømmer om. Samtidig bliver det en smuk og iøjefaldende bygning, der forhåbentlig kan trække en masse elever og kursister til”, fortæller Steffen Lund, direktør for Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

Ved at samle alle ungdomsuddannelserne i Odsherred på ét sted, er det ambitionen, at Campus Odsherred skal skabe attraktive fag- og studiemiljøer, som tiltrækker Odsherreds unge til både erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser.

”Den nye campus kommer til at have en wow-faktor, der tydeligt viser, at der er sket noget nyt og forandret i byen. Arkitekturen bliver rammesættende for hele kommunen og det er simpelthen så fedt, at bygningen både er bæredygtig, og at den kommer til at vække nysgerrighed hos forbipasserende. Samtidig vil de fleste borgere i byen få glæde af de nye udearealer og pladser, der kommer til at omkranse den nye campus og alt det passer perfekt ind i Odsherreds værdier om, at der er plads til alle og at vi er en visionær, tiltrækkende og mangfoldig kommune med Danmarks bedste landskab”, udtaler Karina Vincentz (NO), borgmester i Odsherred Kommune.

Projektet anvender tre projektspecifikke løsninger inden for bæredygtighed

Nybyggeri med bærende konstruktioner i træ
De bærende konstruktioner udføres i et rationelt system i limtræskonstruktioner, som både taler til den eksisterende skoles byggesystem, men som også bidrager til indkapsling af CO2 og dermed sænker byggeriets samlede CO2-udledning i forhold til f.eks. en betonkonstruktion.

Genbrug
Alle de steder det er muligt, foreslås det at genbruge eksisterende fliser, brosten, apteringsmaterialer m.m.

Bæredygtighed som ramme om skolens brug og skolens udvikling
Teamet synes det kunne være spændende, hvis de nuværende elever på tømrerskolen kunne være med til at bygge den nye skole og renovere den gamle. Det kunne enten være generelt, men det kunne også være på udvalgte områder, hvor fokus er på bæredygtighed. Det involverer også et genbrugsskur til skolens og nabolagets genbrugsmaterialer samt et ønske om at gøre biodiversitet til et tværfagligt tema for skolens undervisning og dermed til et læringsinstrument i sig selv.

Projektet er lavet i et samarbejde mellem DOMINIA, Tegnestuen Vandkunsten, Rolvung og Brøndsted Arkitekter og med konsulenter Riis Akustik og SafeDesign.

Thrane.nu