Praktikant: Det har overrasket mig meget, at jeg allerede til første møde blev spurgt ”nå, hvad synes du?”

Del på:

At gøre en forskel og rykke branchen så den tager miljøfarlige stoffer mere seriøst – det er noget af det, vores praktikant Katja Knudsen drømmer om. Hun har været i praktik som miljørådgiver siden januar og påtager sig gerne et stort ansvar.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du skulle vælge praktik?

Jeg startede med at være i tvivl, om jeg skulle være på en byggeplads, i et rådgivende ingeniørfirma eller på en tegnestue.

Men da Helene Gaarn (leder for DOMINIAs afdeling for miljø og bæredygtighed, red.) gæsteunderviste om miljøfarlige stoffer, kunne jeg mærke, at dér var noget, jeg ville lære mere om.

 

Hvad var det ved oplægget, der gjorde, at du gerne ville vide mere?

Jeg blev introduceret til en ny side af bæredygtighed, som jeg ikke var stødt på før på min uddannelse i bygningsdesign. Der kigger vi meget på, at vi skal vælge bæredygtige byggematerialer. Det med at kigge på, hvordan vi fjerner byggematerialer, og sikrer at miljøfarlige stoffer ikke ryger ud igen, havde jeg ikke lært noget om. Det syntes jeg var vildt interessant.

Jeg har altid gerne ville gøre verden mere bæredygtig. Vores generation er jo blevet pålagt det.

Derfor var miljø en spændende vej for mig at gå.

Hvordan har det været indtil videre at være i praktik?

Jeg havde kun en lille smule baggrundsviden om miljøfarlige stoffer til at starte med. Jeg er blevet kastet ud i det, hvilket har været mega fedt, fordi jeg har udfordret mig selv og lært rigtig meget. Tør jeg det her? Det gør jeg.

 

Er der noget, der har overrasket dig?

Jeg vidste ikke, om jeg skulle sidde med en buddy hele tiden, eller om jeg skulle løse opgaverne selv. Jeg synes, det har været en god kombination af begge dele.

Jeg har fået meget ansvar, og folk spørger om min mening. Det har overrasket mig meget, at jeg allerede til første møde blev spurgt ”nå, hvad synes du?”.

Alle har taget rigtig godt imod mig. Jeg er hurtigt blevet en integreret del af virksomheden.

Folk spørger ind og hjælper, er gode til at forklare og fortælle. Jeg bruger også meget tid på at spørge mine kollegaer. Det er fedt at være i praktik i en virksomhed på den her størrelse, hvor man let kan gå hen og spørge andre og få et indblik i, hvad de andre faggrupper kan.

Det er rigtig godt for mig, fordi jeg ikke helt har vidst, hvor jeg skulle starte, og hvad jeg gerne ville. Så det er rart at få et indblik i de andre muligheder.

Kunne du forestille dig at arbejde med miljø?

Ja, jeg tror det bliver den retning, jeg vil gå.

Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og rykke branchen, så den tager de her farlige stoffer mere seriøst.

Jeg har allerede lært nu, hvor svært det kan være at komme igennem som miljørådgiver. Det udfordrer mig at tænke på, at hvis jeg skal være miljørådgiver, så skal jeg kunne slå hånden i bordet og turde være frontløber. Det trækker, men virker også hårdt. Det er jo lidt en maskulin branche.