Bagsværd Skole

Del på:
Gladsaxe Kommune
2010-2013
Ca. 200 mio. kr. inkl. moms
11.000
Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd
Nøhr & Sigsgaard
Underrådgiver

Se flere billeder her

 

Ny Bagsværd Skole udgøres færdigbygget af to toetagers bygningsfløje der centralt bindes sammen af et fællesområde i tre etager. En eksisterende skole på grunden blev forud for opførelsen nedrevet.

De to fløje rummer basisområder for undervisning – mellemtrin og udskoling og indskoling / fritidsordning samt mindre hal til leg og bevægelse som supplement til eksisterende idrætshal. Skolens kompetencecenter, kantine, samlingssal og øvrige fælles faciliteter er placeret i centralområdet, hvor kælderen rummer magasin og teknikrum..

DOMINIA har som bygherrerådgiver, i tæt samarbejde med arkitekt og bygherre, projekteret skolen frem til projektforslag og herefter udbudt i totalentreprise. Bygningen er designet til at være energioptimeret og lever op til BR10’s krav til lavenergiklasse 2015. Højteknologiske løsninger som intelligent bygningsautomatik, solcelleanlæg på 50kWp og vindturbiner minimerer energibehovet og opretholder et tilfredsstillende indeklima. Oplysninger om solcelleanlægget indgår i skolens informationssystem og kan anvendes til undervisningsbrug.

Commissioning
Bygherren ønskede, at der skulle indbygges en strategi for eftervisningen af om byggeriet opfyldte energikravene i lavenergiklasse 2015. DOMINIA fik derfor til opgave at udarbejde en model, der kunne indbygges i udbudsprojektet til at eftervise, at byggeriets energiydeevne og indeklima levede op til målene. DOMINIA arbejdede tæt sammen med bygherrens driftsorganisation om at udarbejde modellen. Modellen er delt op i 2; én del med eftervisning af energiydeevnen og en anden del med eftervisning af indeklimaet.

Efter det første driftsår er logningerne fra den specielt byggede database indsamlet og analyseret. Samtidig blev brugeradfærden analysere for at finde ud af, om den havde været anderledes end forudsat. Commissioningen påviste et energiforbrug højere end forventet, og en række årsager hertil som efterfølgende er blevet rettet op på. Bl.a. anden brugeradfærd en forventet, tilstoppede filtre i ventilationssystemet, defekte vinduer og CO2 målere i visse lokaler.