Ørestad Plejecenter

Del på:
AKB København v. KAB
2010-2012
180 mio. kr. inkl. moms
10.000 m2 - 114 boliger
Asger Jorns Allé/ Robert Jacobsens Vej 2300 København S
NCC, JJW og GHB Landskab
Underrådgiver

Se flere billeder her

Byggesagen omfatter nybyggeri af 114 2 værelses plejeboliger for ældre med individuelle behov for pleje, samt tilhørende fællesområder og faciliteter som restaurant, fitness, fysioterapi, tandpleje og frisør. Byggeriet er beliggende i Ørestad Syd, og opført som det første plejehjemsbyggeri i bydelen.

Byggeriet opføres i op til 7 etager med et rigt og varierede tilbud af servicefaciliteter i stueetagen der er udformet som en dobbelthøj etage bag facadernes fem meter høje glaspartier, hvilket skal sikre kommunikationen mellem ude og inde der er et særligt krav i Ørestads lokalplan. Alle boliger har egen altan der er opført som præfabrikerede altaner i fiberbeton og dertil kommer den fælles tagterrasse.

I sin grundform er konstruktionen baseret på bærende facader med etager af huldæk. Byggeriet bemærker sig ved at være de første plejeboliger med både indblæsning og udsugning i samtlige boliger samt ved at være det første byggeri i Danmark hvor der er anvendt præfabrikerede installationsskakte i stor målestok.

Desuden indsættes præfabrikerede badekabiner, alle udstyret med vaske og toiletter der er højdeindstillelige.

Hele byggeriet er projekteret til at opfylde kravene til energiklasse 2 og udgør omkring 10.000 m2.

DOMINIA har som underrådgiver varetaget den ingeniørfaglige projektering omfattende konstruktioner, VVS og el samt ført tilsyn hermed.