OK-Huset Lotte

Del på:
DSI Plejeboliger; OK-Fonden; Frederiksberg Kommune
2010-2013
112 mio. kr. inkl. moms
5.700 m2 - 60 boliger
Borgmester Fischers Vej 2A, 2000 Frederiksberg
Arkitektfirmaet MW; tnt Arkitekter
Underrådgiver

Se flere billeder her

Projektet består i nybyggeri af nyt plejecenter Lotte på Frederiksberg. Plejecenteret omfatter 60 plejeboliger med tilhørende servicearealer.

Bygningen opføres som et 8 etagers byggeri med parkeringskælder. I stueetagen ligger hovedindgang, administration, fællessal, produktionskøkken samt personalefaciliteter. På 1. til 6. sal placeres de 60 plejeboliger med fælles- og servicearealer. Boligerne placeres alle østvendt i 3 afdelinger med hver 20 plejeboliger – 10 på hver etage. 7. sal indrettes med spa-rum, frisør, fodterapeut, træværksted og fysioterapi samt et gæsteværelse. På 7. sal ligger også en stor taghave med trænings- og opholdsfaciliteter – og med en flot udsigt over byen.

Huset er opført i beton og med sto facade system, med underinddelinger som bryder den store flade. Boligerne har hver 2 franske altaner i hhv. sove- og opholdsrum. Stueetagen er beklædt med mørk tegl. Taghus og pergola og gavlenes sekundære trapper er et arkitektonisk sammenbindende element i kraft af mørke facadebeklædninger og konstruktioner. På tagterrasse og fællesaltaner udføres værnene i hærdet glas.

Byggeriet er på ca. 5.700 m2 og opføres som lavenergiklasse 2015.

DOMINIA har fungeret som underrådgiver og leveret ingeniørprojektering og fagtilsyn til byggeriet.