Slotsvænget

Del på:
Slagelse Boligselskab
2012-2014
100 mio. kr. inkl. moms
7.500 m2 - 99 boliger
Slotsvænget 20-48, Slotsvænget 20-48, 4200 Slagelse
Kant Arkitekter
Totalrådgiver

Se flere billeder her

Byggesagen omfatter en energirenovering af 99 boliger samt et tilgængelighedsprojekt, hvor der etableres elevator i to opgange samt sammenlægges lejligheder. Projektet er vundet efter en idékonkurrence om hvordan den eksisterende arkitektoniske og materialemæssige kvalitet kunne bevares gennem en energirenovering.

Bebyggelsen består af fem boligblokke med kælder og tre boligetager. Ejendommen er en klassisk ejendom fra 1950’erne med teglfacader, indeliggende altaner og rødt tegltag. Inden renoveringen led ejendommen af dårlig isoleringsniveau og betonskader på altanerne. Renoveringen omfatter etablering af ekstra isolering og en ny skalmur, som respekterer den oprindelige arkitektur. På altansiden nedbrydes de eksisterende altanplader og betonbrystninger, og der etableres helt nye lukkede altaner og lette facadepartier, som sikre velisolerede og lyse boliger med store brugbare altaner. Tegltaget udskiftes med nyt tegltag. Byggeriet gennemføres med støtte fra Landsbyggefonden.

Projektet er udbud i EU-entreprise i 6 storentrepriser. Dominia har forestået projektering af bærende konstruktioner, VVS-installationer, el-anlæg og energimæssige beregninger. Endvidere har DOMINIA forestået udbud, byggeledelse og arbejdsmiljøkoordinering. Beboerne i tilgængelighedsboligerne genhuses, øvrige beboer bor i boligerne under renoveringen.