DOMINIA Rådgivende Ingeniører bygger på en 90 år lang historie, der startede inden for den almene boligsektor. I dag er DOMINIA specialiseret i bæredygtige og fremtidssikrede løsninger inden for nybyggeri, renovering og transformation. Vi bygger både for den almennyttige boligsektor, den offentlige og private bygherre.

Det hele begyndte tilbage i 1931, da KAB besluttede at oprette A/S DOMINIA til at håndtere alt deres projekteringsarbejde.

De efterfølgende årtier var det derfor DOMINIA, der forestod alt teknisk rådgivning til KAB, både hvad angår arkitektur (med enkelte undtagelser) og hvad angår ingeniørarbejde. Et af de første byggerier som DOMINIA stod bag var Søndergården på Middelgrundsvej på Amager. Herefter fulgte byggerier som Fortunen i Lyngby, Nyelandsvej på Frederiksberg og Danmarks første højhusbyggeri, ikoniske Bellahøj.

I dag tilslutter vi os stadig den almene grundtanke om, at der skal være plads til alle uanset alder, uddannelse, indtægt, religion og politisk overbevisning.

I og under A/S DOMINIA samledes således i de følgende år al KABs tekniske viden – fra byplansarbejde, skitsering og projektering, til al varmeteknik både ved opførelse og i drift samt hele inspektørtilsynet med ”koncernens ejendomme”.

DOMINIA var en del af KAB helt frem til 1988, hvor vi blev udskilt som en selvstændig virksomhed, 100% medarbejderejet, som vi stadig er det her mere end 30 år efter.

I tiden under KAB var DOMINIA rådgivende ingeniører på over 40.000 almene boliger. I dag tilslutter vi os stadig den almene grundtanke om, at der skal være plads til alle uanset alder, uddannelse, indtægt, religion og politisk overbevisning.

Thrane.nu