Skademosen

Del på:
Boligselskabet Sjælland
2018-2020
4146 - 44 boliger
Adserballe & Knudsen, Vilhelm Laurtizen arkitekter, Holmsgaard Ingeniører og Thing-Brandt Landskabsarkitekter
Bygherrerådgiver

Under rammeaftale med Boligselskabet Sjælland skal opføres nye billige, klimavenlige og velindrettede almene boliger. Hertil er blevet udviklet et nyt rationelt byggesystem, der kan anvendes i mange forskellige kontekster og bebyggelser: Bl.a. bliver alle bygningsmodeller udarbejdet som 3D-modeller og sendt til en produktionsvirksomhed, som herefter producerer og leverer færdige boligelementer i træ.

I Roskildes nye grønne bydel Trekroner skyder Skademosen frem – det første færdige byggeri under rammeaftalen. I en rækkehusbebyggelsen skal 44 boliger i varierende lejlighedsudbud tilgodese både ældre, familier og unge studerende.

Skademosen opføres i CLT byggeelementer, som udgør det bærende og stabiliserende system. Boligerne opføres i energiklassen 2020, hvilket bl.a. betyder, at udgifter til energiforbrug er minimeret. Der har været fokus på at anvende miljø- og allergivenlige materialer i byggeriet, ligesom materialer er valgt med henblik på at skabe lave drifts- og energiomkostninger.

Boligerne opføres som længehuse omkring et fælles areal, hvor der bliver plads til leg, grøn beplantning og parkeringsfaciliteter. På den anden side af boligerne, er der udsyn til landlig natur i form af overdrev.

DOMINIA har udbudt rammeaftalen for totalentreprise og været bygherrerådgiver i forbindelse med Skademosen.