Skademosen

Del på:
Boligselskabet Sjælland
2018-2020
4146 - 44 boliger
Adserballe & Knudsen, Vilhelm Laurtizen arkitekter, Holmsgaard Ingeniører og Thing-Brandt Landskabsarkitekter
Bygherrerådgiver

Se flere billeder her

Under rammeaftale med Boligselskabet Sjælland skal opføres nye billige, klimavenlige og velindrettede almene boliger. Hertil er blevet udviklet et nyt rationelt byggesystem, der kan anvendes i mange forskellige kontekster og bebyggelser: Bl.a. bliver alle bygningsmodeller udarbejdet som 3D-modeller og sendt til en produktionsvirksomhed, som herefter producerer og leverer færdige boligelementer i træ.

I Roskildes nye grønne bydel Trekroner skyder Skademosen frem – det første færdige byggeri under rammeaftalen. I en rækkehusbebyggelsen skal 44 boliger i varierende lejlighedsudbud tilgodese både ældre, familier og unge studerende.

Skademosen opføres i CLT byggeelementer, som udgør det bærende og stabiliserende system. Boligerne opføres i energiklassen 2020, hvilket bl.a. betyder, at udgifter til energiforbrug er minimeret. Der har været fokus på at anvende miljø- og allergivenlige materialer i byggeriet, ligesom materialer er valgt med henblik på at skabe lave drifts- og energiomkostninger.

Boligerne opføres som længehuse omkring et fælles areal, hvor der bliver plads til leg, grøn beplantning og parkeringsfaciliteter. På den anden side af boligerne, er der udsyn til landlig natur i form af overdrev.

DOMINIA har udbudt rammeaftalen for totalentreprise og været bygherrerådgiver i forbindelse med Skademosen.